Brood roosteren zonder broodrooster, kan dat?

Laat een beoordeling achter

0 / 5. Aantal ratings: 0

Hoe kun je brood roosteren zonder broodrooster? Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt doen.

In de oven

Ten eerste kun je het brood in de oven roosteren. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van de grootte en dikte van het brood. Als je een dunner brood hebt, kun je het gewoon op een bakplaat leggen en het ongeveer 5-10 minuten in een voorverwarmde oven laten roosteren. Als je een dikker brood hebt, kun je het in plakjes snijden en deze dan op een bakplaat leggen. Het duurt ongeveer 10-15 minuten om dit te roosteren.

In de pan

Een andere manier waarop je brood kunt roosteren zonder een broodrooster is door het op een pan te roosteren. Dit kan op twee manieren gedaan worden. Als je een gladde bodempan hebt, kun je het brood erop leggen en het ongeveer 5-10 minuten laten roosteren. Als je een pan met grove bodem hebt, kun je de plakjes brood erop leggen en het ongeveer 10-15 minuten laten roosteren.

In de microgolfoven

Als je geen oven of pan hebt, kun je altijd het brood in de microgolfoven roosteren. Dit duurt ongeveer 15-20 seconden per snee brood.

Je kunt dus op verschillende manieren brood roosteren zonder een broodrooster. Het is maar net wat voor jou handig is! Op zoek naar een nieuwe broodrooster? Bekijk dan de top 10 beste broodroosters.