Hoe zuinig is een broodrooster?

Laat een beoordeling achter

0 / 5. Aantal ratings: 0

Dit is een vraag die we regelmatig krijgen. De short answer is ja, een broodrooster is energiezuinig. Maar er zijn altijd uitzonderingen, dus laten we eens kijken hoe dit werkt.

Een broodrooster maakt gebruik van infraroodstraling om het brood te roosteren of te bakken. Dit betekent dat het alleen de bovenkant van het brood verhit, waardoor het sneller gaart dan wanneer je het in een traditionele oven zou doen. Dit maakt het een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een manier om energie te besparen.

Energiezuinigheid is niet het enige voordeel van een broodrooster. Ze zijn ook gemakkelijk te gebruiken en onderhouden. Er is geen preheat tijd nodig en ze maken minder lawaai dan een traditionele oven. Ook zijn ze veel veiliger, omdat er geen kans is op brand door vergeten food.

Hoeveel verbruikt een broodrooster gemiddeld?

Een broodrooster verbruikt ongeveer 500-1000 watt. Dit is minder dan een traditionele oven, die ongeveer 3500-5000 watt verbruikt. Dit betekent dat je met een broodrooster ongeveer 70% van het energieverbruik kunt besparen.

Hoeveel kost het roosteren van één boterham?

Een broodrooster verbruikt ongeveer 0,5-1 kWh per uur. Dit komt neer op ongeveer 0,12-0,24 euro per uur. Een boterham roosteren kost dus ongeveer 0,02-0,04 euro.

Als je het over een jaar uitrekent is dat 10-20 euro die je bespaart door het gebruik van een broodrooster in plaats van een traditionele oven. Dit is niet veel, maar als je het over de lange termijn uitrekent kan het wel een verschil maken.

Op zoek naar een nieuwe broodrooster? Bekijk dan onze top 10 beste broodroosters.