Design broodroosters: de top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

4 / 5. Aantal ratings: 1

Design broodroosters zijn een must-have in iedere keuken. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze zorgen ook voor een lekker en knapperig brood. Er zijn veel verschillende soorten design broodroosters op de markt, dus het kan soms lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om de beste design broodrooster te kiezen voor jouw keuken.

1. Beste design: Estus Iconic Broodrooster

De Estus Broodrooster is onze onbetwiste nummer één design broodrooster en bevat veel handige extra functies. Zo zorgt de reheat functie er voor dat de toast snel opgewarmt kan worden wanneer nodig. Heb je voorgesneden brood in de vriezer? Geen probleem, zelfs bevroren boterhammen kunnen worden geroosterd dankzij de handige ontdooifunctie. Bent je tevreden over de goud-bruine kleur van het brood? Stop met roosten door gebruik te maken van de Cancel functie. Geef een draai aan de zes verschillende warmtestanden om je toast naar jouw persoonlijke droom toast te roosten!

Voordelen

 • Extra brede sleuven

 • 3 verschillende standen

 • Anti-slip onderzijde

Nadelen

 • Geen koele wand

2. SMEG – Broodrooster 2×2 Mat Zwart

De SMEG Broodrooster Mat Zwart TSF01BLMEU is een broodrooster die is in te stellen in 6 standen. Deze machine is een aanvulling voor iedere keuken en mag dus zeker niet ontbreken! Met deze rooster kan je elke dag 2 sneetjes brood op het zelfde moment roosteren. Door de 6 standen die op de rooster zitten, kan je zelf bepalen hoe krokant je het sneetje brood wil hebben. Naast de 6 verschillende standen heeft de broodrooster ook 3 automatische programma’s. Deze programma’s zijn: verwarmen, ontdooien en eenzijdig roosteren. Je plaatst het brood in een van de sleuven en duwt de hendel omlaag.

Voordelen

 • Variabele sleufbreedte

 • Ontdooifunctie

 • Koele wand

Nadelen

 • Geen meegeleverde accessoires

3. Westinghouse Retro Broodrooster – 4 Slice Toaster – Zwart – Met Warmhoudrek

Deze broodrooster heeft veel innovatieve functies. Zo zijn deze Westinghouse broodroosters niet alleen handig voor gesneden boterhammen, maar ook voor andere soorten broodjes dankzij twee handige verwarmingsrekjes die als accessoires worden meegeleverd. Hiermee kun je gemakkelijk croissants, bagels, kaiserbolletjes of andere ovenbroodjes lekker warm houden.

Opvallend aan deze broodrooster zijn de 5 verschillende roosterniveaus, waarmee je een geroosterd broodje exact gebruind krijgt zoals jij dat wil. De meeste broodroosters hebben deze functie niet, waardoor je op gevoel jouw toast moet bereiden. De kans is dan groot dat de boterham er net te licht of juist aangebrand uit komt. – Met deze instelbare bruiningsgraad functie is dit verleden tijd! Hoe goudbruin wil jij je geroosterde broodje?

Voordelen

 • Mooi retro design

 • Inclusief uitschuifbare broodkruimelbak

 • Temperatuurregelaar

Nadelen

 • Geen tostiklem

4. Brabantia BBEK1031NMB Broodrooster – 4 Sleuven

Met de strak vormgegeven Brabantia BBEK1031NMB broodrooster geniet je ’s ochtends van heerlijke toast bij het ontbijt. De broodtoaster is volledig RVS uitgevoerd en past daarmee in elke keuken. Dankzij de vier sleuven rooster je tot vier sneetjes brood in één keer. Deze broodrooster beschikt over een luxe zwart met grijs design van RVS materiaal. Het is een echte blikvanger, die stijvol zal staan in elke keuken.

Voordelen

 • 7 roosterstanden

 • Extra brede sleuven om jouw brood perfect te roosteren

 • Uitneembare kruimellade om de kruimels van je brood op te vangen

Nadelen

 • Geen tostiklemmen meegeleverd

5. Magimix Vision Toaster Broodrooster – Zwart

De Magimix Vision toaster is een doorzichtig broodrooster met zowel een ontdooifunctie als een warmhoudfunctie. Met de kruimellade kun je heel gemakkelijk de kruimels opruimen.

Voordelen

 • 8 standen bruiningsgraad

 • Dubbelwandige deuren

Nadelen

 • Geen automatische afslag

Waarom kiezen brood een design broodrooster?

Design broodroosters hebben vele voordelen. Ten eerste zorgen ze voor een lekker en knapperig brood. Dit komt omdat de warmte beter wordt verdeeld over het brood dan bij een gewone broodrooster. Daarnaast zijn design broodroosters meestal mooi afgewerkt met chique details, waardoor ze ook nog eens een echte eyecatcher zijn in jouw keuken.

Als je op zoek bent naar een design broodrooster, is het belangrijk om goed te kijken naar de verschillende opties die er zijn. Er zijn veel verschillende designs en merken op de markt, dus het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel helpen we je graag op weg bij het maken van de beste keuze voor jouw keuken.

Wat moet je weten voordat je een design broodrooster aanschaft?

Allereerst is het belangrijk om te weten welke soort design broodrooster het beste bij jouw keuken past. Er zijn veel verschillende designs op de markt, dus het is belangrijk om je keuze goed af te wegen. Als je bijvoorbeeld een klassieke keuken hebt, dan kan een design broodrooster met houten details een mooie aanvulling zijn.

Als je eenmaal weet welk design broodrooster bij jouw keuken past, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende opties die er zijn. Er zijn veel verschillende merken op de markt, dus het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel helpen we je graag op weg bij het maken van de beste keuze voor jouw keuken.

Populaire Nederlandse merken design broodroosters

Als je op zoek bent naar een design broodrooster, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende opties die er zijn. Er zijn veel verschillende merken op de markt, dus het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel helpen we je graag op weg bij het maken van de beste keuze voor jouw keuken.

 1. Philips
 2. Russell Hobbs
 3. SMEG
 4. Tefal
 5. Krups
 6. Panasonic
 7. Bosch
 8. Siemens
 9. DeLonghi
 10. Kenwood

Deze merken zijn allemaal populair in Nederland en ze bieden allemaal goede kwaliteit broodroosters aan. Als je op zoek bent naar een design broodrooster, is het dus zeker de moeite waard om een van deze merken te overwegen.

Veelgestelde vragen over design broodroosters

In dit artikel hebben we je alle belangrijke informatie gegeven die je nodig hebt om de beste design broodrooster te kiezen voor jouw keuken. Mocht je toch nog vragen of twijfels hebben, dan helpen we je hier graag verder mee.

Welk merk design broodrooster is het beste?

Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden, want er zijn veel verschillende merken op de markt en ieder merk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Wij adviseren je om verschillende merken met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Wat is het beste design broodrooster voor mijn keuken?

Dat hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren. Als je bijvoorbeeld een klassieke keuken hebt, dan kan een design broodrooster met houten details een mooie aanvulling zijn.

Als je eenmaal weet welk design broodrooster bij jouw keuken past, is het belangrijk om te kijken naar de verschillende opties die er zijn. Er zijn veel verschillende merken op de markt, dus het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel helpen we je graag op weg bij het maken van de beste keuze voor jouw keuken.

Hoe lang duurt het voordat een design broodrooster warm is?

Dat hangt af van het type design broodrooster dat je hebt. Sommige design broodroosters hebben een speciale functie waarmee ze sneller opwarmen, maar over het algemeen duurt het ongeveer 5 minuten voordat een design broodrooster warm is.

Wat is het verschil tussen een design broodrooster en een gewoon broodrooster?

Design broodroosters zijn meestal iets duurder dan gewone broodroosters, maar daarnaast bieden ze ook vaak meer features en zijn ze beter afgewerkt.