Dualit broodroosters: De top 3 van 2023

Laat een beoordeling achter

5 / 5. Aantal ratings: 1

Een Dualit broodrooster is een uitstekende aankoop voor iedereen die graag verse en knapperige broodjes eet. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust hoeveel tijd en energie ze kwijt zijn aan het dagelijks opnieuw kopen van brood, laat staan het roosteren ervan.

1. Dualit Broodrooster Lite 2S – Zwart

Deze Dualit broodrooster is geschikt voor tosti’s, roosteren en verwarmen van bagels. Tijdens het gebruik de bruiningsgraad controleren met handmatig bedienbare lift.Inclusief ontdooistand.

Voordelen

 • Ontdooifunctie

 • Variabele sleufbreedte

Nadelen

 • Geen instelbaar bruiningsniveau

2. Toaster D47210, NewGen RVS – Dualit

Iedere toaster uit de NewGen serie van Dualit wordt nog handgemaakt in Engeland, en dat al sinds 1946! Elke toaster is voorzien met de code van de maker.

Naast het toasten van brood, is de toaster uitgerust met een ontdooistand en een speciale bagelstand waarbij de bagels alleen aan de binnenzijde worden getoast. Met de keuzeschakelaar kunnen één, twee, drie of alle vier de sleuven geselecteerd worden. Selecteer alleen de sleuven die verwarmt dienen te worden door de schakelaar naar IIII, III, II of I te draaien.

Doordat de diverse onderdelen te vervangen zijn, waaronder de elementen en timer, gaan de Dualit NewGen toasters een levenlang mee.

Voordelen

 • Inclusief 2 tostiklemmen

 • Ontdooifunctie

 • 4 boterhammen tegelijk roosteren

Nadelen

 • Vrij prijzig

3. Dualit Vario – Broodrooster – 2 slot – Zwart

De NewGen-broodrooster met 2 sleuven is de meest compacte broodrooster van Dualit. Met de stijl en functionaliteit die u verwacht van een Dualit-broodrooster en de extra eigenschappen zoals een ontdooifunctie voor bevroren brood en de optie om melkbroodjes en bagels te roosteren. Met de selectiefunctie kan u één of beide sleuven verwarmen.

Handgemaakt in het VK: Elk exemplaar werd met de hand gemaakt en beschikt over het individuele merkteken van de producent op de grondplaat

Ecologisch verantwoord: Volledig herstelbare of vervangbare delen voor een broodrooster die een leven lang meegaat

Voordelen

 • In de extra brede sleuven (28mm) passen grote stukken

 • Met de mechanische timer kan u de bruiningsgraad perfect controleren

 • Verwijderbaar kruimelblad maakt schoonmaken eenvoudig

Nadelen

 • Geen koele wand

Een Dualit broodrooster maakt het mogelijk om dezelfde lekkere broodjes te bereiden als bij de bakker, maar dan vele malen goedkoper. Bovendien zijn er Dualit broodroosters in allerlei soorten en maten, dus er is altijd wel een model dat perfect bij uw keuken past. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over Dualit broodroosters, zodat u geïnformeerd kunt gaan winkelen.

Over het merk Dualit

Dualit is een Britse fabrikant van huishoudelijke apparaten die al sinds 1945 broodroosters produceert. In de loop der jaren heeft het bedrijf een solide reputatie opgebouwd voor het maken van kwalitatief hoogwaardige en duurzame broodroosters. Dualit is ook bekend om zijn innovatieve ontwerpen, waaronder het unieke roosterpatroon dat het merk zo herkenbaar maakt.

Dualit broodroosters worden gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en zijn uitgerust met een aantal handige functies, zoals een automatische uitschakeling en een sneltoets voor het instellen van de juiste roostertijd. Er zijn ook veel verschillende modellen beschikbaar, van eenvoudige 2-slags broodroosters tot uitgebreide 4-slags modellen met extra functies zoals een warme plateau en een brood warmer.

Wat is het beste type Dualit broodrooster?

De beste keuze voor u hangt af van uw budget en hoeveel gebruikers er gemiddeld gebruik van maken. Een 2-slags broodrooster is ideaal voor 1 of 2 personen en is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Een 4-slags broodrooster is geschikt voor grotere gezinnen of mensen die vaak gasten ontvangen, en heeft meestal een aantal extra functies zoals een warme plateau en een brood warmer.

Hoeveel kost een Dualit broodrooster?

Dualit broodroosters zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van het type en de uitrusting. Eenvoudige 2-slags broodroosters beginnen vanaf ongeveer EUR 85, terwijl meer uitgebreide 4-slags modellen tot wel EUR 200 kunnen kosten.

Wat zijn de voordelen van een Dualit broodrooster?

Dualit broodroosters zijn duurzaam, gemakkelijk in gebruik en verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het unieke roosterpatroon maakt het mogelijk om knapperige en verse broodjes te bereiden, net als bij de bakker. Bovendien zijn veel modellen uitgerust met handige functies zoals een automatische uitschakeling en een sneltoets voor het instellen van de juiste roostertijd.