Retro broodroosters: De top 5 van 2023

Laat een beoordeling achter

5 / 5. Aantal ratings: 1

Als je van klassieke, vintage of retro ontwerpen houdt, dan is een retro broodrooster waarschijnlijk het toestel dat perfect bij jouw keukeninrichting past. En gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten en stijlen retro broodroosters beschikbaar. In dit artikel geven we je graag wat meer informatie over deze unieke broodroosters en laten we je ook wat tips zien voor het vinden van het perfecte model voor jouw thuis.

1. Beste retro keuze: Estus Iconic Broodrooster

De Estus Broodrooster is onze onbetwiste nummer één en bevat veel handige extra functies. Zo zorgt de reheat functie er voor dat de toast snel opgewarmt kan worden wanneer nodig. Heb je voorgesneden brood in de vriezer? Geen probleem, zelfs bevroren boterhammen kunnen worden geroosterd dankzij de handige ontdooifunctie. Bent je tevreden over de goud-bruine kleur van het brood? Stop met roosten door gebruik te maken van de Cancel functie. Geef een draai aan de zes verschillende warmtestanden om je toast naar jouw persoonlijke droom toast te roosten!

Voordelen

 • Extra brede sleuven

 • 3 verschillende standen

 • Anti-slip onderzijde

Nadelen

 • Geen koele wand

2. SMEG – Broodrooster 2×2 Mat Zwart

De SMEG Broodrooster Mat Zwart TSF01BLMEU is een broodrooster die is in te stellen in 6 standen. Deze machine is een aanvulling voor iedere keuken en mag dus zeker niet ontbreken! Met deze rooster kan je elke dag 2 sneetjes brood op het zelfde moment roosteren. Door de 6 standen die op de rooster zitten, kan je zelf bepalen hoe krokant je het sneetje brood wil hebben. Naast de 6 verschillende standen heeft de broodrooster ook 3 automatische programma’s. Deze programma’s zijn: verwarmen, ontdooien en eenzijdig roosteren. Je plaatst het brood in een van de sleuven en duwt de hendel omlaag.

Voordelen

 • Variabele sleufbreedte

 • Ontdooifunctie

 • Koele wand

Nadelen

 • Geen meegeleverde accessoires

3. Beste keuze voor grote families: KitchenBrothers Retro Broodrooster – 6 Warmteniveaus

Geniet jij ook van een heerlijk geroosterd broodje in de ochtend? Of ben je meer van de bagels of de wafels? Met de broodrooster van KitchenBrothers zet je ze allemaal binnen een handomdraai voor het hele gezin op tafel. Kies uit 3 standen (Normaal, Opwarmen, Ontdooien) en 6 hitteniveaus om je brood perfect naar wens te roosteren. Dankzij de 4 brede sleuven kun je de broodrooster voor van alles gebruiken.

Voordelen

 • 3 standen: Normaal, Opwarmen, Ontdooien

 • 2 verwijderbare kruimellades

 • Stijlvol retro ontwerp

 • 6 hitteniveaus

Nadelen

 • Geen koele wand

4. Russell Hobbs 21680-56 Retro Ribbon Red Broodrooster – Rood

Hoe jij je toast ook het liefste hebt, met de chique Retro Ribbon Red broodrooster heb je het helemaal onder controle. Licht geroosterd of juist liever goudbruin, met de variabele instelling voor de bruiningsgraad geniet je altijd van de perfecte toast. De broodrooster heeft zelfs een slimme terugloopklok, zodat je kunt zien hoe lang het nog duurt.

Bij Russell Hobbs begrijpen we dat toast meestal tijdens het ontbijt wordt gegeten en dat dat een van de drukste momenten van de dag is. Dus als je ’s ochtends altijd haast hebt, zul je de snellere toasting-technologie van de Retro, waarmee je toast 65% sneller klaar is, zeker kunnen waarderen.

Voordelen

 • Prachtig retro ontwerp

 • Snelle roostertechnologie

 • Annuleren, ontdooien en opwarmen

Nadelen

 • Eenzijdig roosteren niet mogelijk

5. Westinghouse Retro Broodrooster – 2 Slice Toaster

Westinghouse heeft broodroosters speciaal voor grof of dik gesneden toast, dankzij een variabele sleuf met ruimte voor twee boterhammen. Dit type broodroosters heeft veel handige extra functies. Zo is er een warmhoud-functie, zodat jouw toast niet koud wordt en nog lekker warm blijft nadat het brood geroosterd is. Heb je voorgesneden brood in de vriezer? Geen probleem, zelfs bevroren boterhammen kunnen worden geroosterd dankzij de handige ontdooifunctie.

Voordelen

 • Inclusief uitschuifbare broodkruimellade

 • Lichtindicator

 • Temperatuurregelaar

Nadelen

 • Geen koele wand

Retro broodroosters zijn natuurlijk het meest in het oog springende aan deze toestellen. Ze zijn er in allerlei verschillende stijlen, van klassiek retro tot moderne interpretaties van het concept. Sommige modellen zijn eenvoudig en sobere ontwerpen, terwijl andere juist heel opvallend en uniek zijn. Wat je stijl ook is, er is vast wel een retro broodrooster dat perfect bij je past!

Als je graag wat meer informatie wilt over deze unieke broodroosters, dan kun je een kijkje nemen op onze website. Hier vind je allerlei interessante artikelen en tips over dit onderwerp. Zo leer je bijvoorbeeld welke stijl broodrooster het beste bij jouw keukeninrichting past, of hoe je het perfecte model voor jouw thuis kunt uitzoeken.

Wat is een retro broodrooster?

Een retro broodrooster is eigenlijk gewoon een normaal broodrooster, maar dan met een vintage of retro uiterlijk. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat het toestel een klassiek ontwerp heeft, of juist heel opvallend en uniek is. Retro broodroosters zijn er in allerlei verschillende stijlen, dus er is vast wel een model dat perfect bij jouw keukeninrichting past.

De voordelen van een retro broodrooster

Een retro broodrooster heeft natuurlijk het voordeel dat het erg stijlvol is. Als je van vintage of retro ontwerpen houdt, dan zal dit type broodrooster perfect bij jouw keukeninrichting passen. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel verschillende soorten en stijlen retro broodroosters beschikbaar. Dit betekent dat er vast wel een model is dat precies aan al jouw wensen voldoet.

Wat moet je weten als je een retro broodrooster wilt kopen?

Als je een retro broodrooster wilt aanschaffen, is het belangrijk om eerst even goed na te denken over wat je precies wilt. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten en stijlen retro broodroosters beschikbaar. Zo moet je bijvoorbeeld bedenken of je liever een klassiek ontwerp of juist een moderne interpretatie van het concept wilt. Ook is het belangrijk om te beslissen welke maat broodrooster je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld vaak voor grote groepen kookt, is een groter model broodrooster misschien wel handiger.

Als je eenmaal weet wat je precies wilt, is het tijd om onze website te bekijken. Hier vind je namelijk allerlei interessante artikelen en tips over dit onderwerp. Zo leer je bijvoorbeeld welke stijl broodrooster het beste bij jouw keukeninrichting past, of hoe je het perfecte model voor jouw thuis kunt uitzoeken.

Hoe vind je de perfecte retro broodrooster?

Als je op zoek bent naar het perfecte retro broodrooster, is het belangrijk om eerst even goed na te denken over wat je precies wilt. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten en stijlen retro broodroosters beschikbaar. Zo moet je bijvoorbeeld bedenken of je liever een klassiek ontwerp of juist een moderne interpretatie van het concept wilt. Ook is het belangrijk om te beslissen welke maat broodrooster je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld vaak voor grote groepen kookt, is een groter model broodrooster misschien wel handiger.

Als je eenmaal weet wat je precies wilt, is het tijd om onze website te bekijken. Hier vind je namelijk allerlei interessante artikelen en tips over dit onderwerp. Zo leer je bijvoorbeeld welke stijl broodrooster het beste bij jouw keukeninrichting past, of hoe je het perfecte model voor jouw thuis kunt uitzoeken.

Klassiek retro broodrooster of moderne interpretatie?

Als je een retro broodrooster wilt aanschaffen, is het belangrijk om eerst even goed na te denken over wat je precies wilt. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten en stijlen retro broodroosters beschikbaar. Zo moet je bijvoorbeeld bedenken of je liever een klassiek ontwerp of juist een moderne interpretatie van het concept wilt.

Als je bijvoorbeeld vaak voor grote groepen kookt, is een groter model broodrooster misschien wel handiger. Als je eenmaal weet wat je precies wilt, is het tijd om onze website te bekijken. Hier vind je namelijk allerlei interessante artikelen en tips over dit onderwerp.